Dutch (Change) 

General information  

  • Date of birth : 02/07/1918
  • Date of death : 18/02/2009

Links  

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Linked media  

Linking media

Tags  

Alias  

  • Marischka Franz


Mediatly © 2013
 

  
Franz Marischka (1918)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Franz Marischka (Unterach am Attersee, 2 juli 1918 - München, 18 februari 2009) was een Oostenrijks regisseur, acteur en scenarioschrijver. In kunstenaarskringen droeg hij de bijnaam Zwetschi. Hij was de zoon van de operette-ster Hubert Marischka en de neef van regisseur Ernst Marischka. Zijn dooppeter was de succesvolle componist Franz Lehár. Hij kreeg zijn opleiding als acteur aan het Max-Reinhardt-Seminar in Wenen. Doordat zijn moeder joods was, moest hij na de Anschluss van Oostenrijk in 1939 naar Engeland emigreren. In 1946 keerde hij terug naar Oostenrijk als Brits staatsburger. In het begin van de jaren 1950 trad hij op in een aantal films, maar nadien legde hij zich toe op zijn bezigheden als regisseur en scenarioschrijver, van zowel speelfilms als TV-spelen en theaterstukken en operettes. Voor een aantal van zijn productie gebruikte hij de schuilnaam François Petit.

  Biography  

Show more

  Played movies  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Franz Marischka", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.